TABUNG HARAPAN MALAYSIA

ANTARA USAHA KERAJAAN UNTUK PULIHKAN NEGARA

Artikel asal teman copy & paste je....
RAKYAT Malaysia yang ingin menyumbang kepada Tabung Harapan Malaysia (THM) bagi menangani masalah hutang negara boleh menyalurkan sumbangan mereka menerusi akaun Maybank 566010626452, kata Menteri Kewangan Lim Guan Eng.
Beliau berkata, penubuhan tabung itu yang diumumkan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad selepas mesyuarat Kabinet hari ini, adalah bagi membolehkan Kementerian Kewangan menguruskan sumbangan rakyat secara sistematik dan telus.
“Derma dan sumbangan yang boleh dihulurkan adalah dalam bentuk mata wang tempatan (Ringgit Malaysia) sahaja,” katanya dalam kenyataan di Putrajaya, hari ini.
Lim turut merakamkan penghargaan bagi pihak kerajaan di atas keprihatinan dan segala sumbangan ikhlas rakyat Malaysia dalam menghadapi keadaan ekonomi semasa.
Menurutnya berdasarkan kepada perkembangan semasa ekonomi negara dan keprihatinan rakyat terhadap kedudukan hutang negara, wujud kesedaran dalam kalangan rakyat Malaysia untuk membantu kerajaan.
“Rakyat secara sukarela ingin berkongsi pendapatan mereka dengan menyalurkan derma dan sumbangan ikhlas mereka kepada kerajaan bagi menangani isu tersebut,” katanya.
Terdahulu, perdana menteri berkata terdapat ramai rakyat Malaysia sanggup memberi derma kepada kerajaan selepas mengetahui kedudukan kewangan negara dan kerajaan mengalu-alukan sikap patriotik mereka.


NAMPAK?
Rakyat Malaysia terbaik!Dari awal.....rakyat Malaysia sentiasa berganding bahu dalam apa juga keadaan.Negara luar cemburu tengok rakyat kite yang baik budi.Peralihan kuasa aman,tak ada orang yang mati atau cedera.
Teman pun bangga....rakan2 Cina India berganding bahu sama2 berjuang untuk satu perubahan.Semuga negara kite akan makmur dan di berkati oleh'nya'.

Bila kerajaan minta derma!walaupun idea bukan dari kerajaan,berebut rakyat Malaysia nak bagi...
Hahaha...
Tak macam Najib....minta derma untuk diri sendiri!
Mana maunya!....

Comments

Popular posts from this blog

JERAGAT

SUMBANG MAHRAM 2

APA HUKUM GUNA MINYAK PENGASIH PADA SUAMI?