TEMAN DAH JUMPA TRAVEL AGEN KAT JOGJA..

HERU  HERIYANTO

Teman tak pernah berurusniaga dengan dia,tapi anak dara teman kata okay sangat2.
Sebelum jumpa dia,ada juga cuba2 tanya travel agen lain...
Kos mahal sikit dari dia...
Travel agen pertama...masih mengira ngira...
Jawapan masih kabur.
Travel agen ke dua....Itinerary sama, sekepala RM450.00 tak termasuk makan dan flight.
Travel agen ke tiga....Itineraty sama....sekepala RM330.00 tak termasuk makan dan flight.
Harga ni termasuk hotel,transport (bus mini),sarapan pagi,minyak,tol,parking,supir dan bayaran2 untuk mana2 tempat kite nak masuk kecuali....Candi Borobudur.
Dengar2 tiket masuk candi Borobudur mahal.Maka yang mahal tu kite kena tanggung sendiri.

Itinerary....penuh!
Dah tersedia jadual untuk 5hari 4 malam.
Dah tersedia ..........jadual yang patut kite pergi.
Tapi teman tahu.....jadual tu hanya tulisan atas kertas.Hakikatnya...tak kemana pun...
Pasti sesak baghat,jalan sempit dan banyak orang...
Yang pasti teman kata...sila susunkan jadual ketempat2 paling baik,dah sehaluan...
Anak kata antara satu tempat ke tempat yang lain...jauh bu!memang tak sempat nak pergi semua.

Teman pesan...trip kami bukan nak berjalan sambil belajar.Trip kite santai2 je..
Kami bukan nak Mengkaji bumi bertuah Jogyakarta.Kami hanya nak menjalin silaturahim antara keluarga.
Teman pesan...mesti BUS okay!
Tak nak van2 yang akan pisahkan kami semua...kami nak borak2 nak gurau2 antara satu dengan yang lain.
Makanya...Bus paling sesuai..
Kalau begitu kos kena tambah kak...
No problem....berapa?
Sekepala RM370.00 sahaja.
Teman tanya budak kecil tak ada potongan harga?
Dia jawap tak ada kak,besar kecil tua muda sama je...

Dia peniaga,kite pengguna...
Pusing mana pun,kite tetap rugi....Mereka yang untung.
Teman kata kat kakak....
Kalau nak murah,buat sendiri!
hehehe.....



Comments

Popular posts from this blog

JERAGAT

SUMBANG MAHRAM 2

APA HUKUM GUNA MINYAK PENGASIH PADA SUAMI?