BILA ANAK MUDA MINAT GILA KAT TEMAN

ANTARA SUKA ATAU TIDAK!TEPUK DADA TANYA SELERA

Sahabat kata dugaan u...atau budak muda tu gila.
Hehehe...
Dugaan 50thn...atau benarlah budak tu gila!

Dia tak putus,sehari dia akan cuba call 2 atau 3 kali.
Sahabat tanya macam mana u tau,kata dah block?
Teman jawap....saya dah block,dia call tapi saya hanya boleh tahu bila ada miss call.
Oooo....macam2 hal!kata sahabat.

Baru2 ni dia cuba call lagi,teman msg kat dia...
Nak apa cari saya?
Dia jawap....rindulah...
OMG!bongok betul budak lelaki ni.Umo muda,baru kahwin bulan 8 lalu.
Pelik kan?apa yang dia nak dari teman?teman dah setengah abad!teman bukan remaja lagi,teman sedar diri!teman bukan perempuan tepi jalan okay!
Sahabat kata dia memang suka orang tua kot?
Sahabat kata dia gila kot?
Sahabat kata dia nak jadikan u sugar mami?
Sahabat kata dia nak peras ugut u kot?

Alasan pertama:
Teman tak fikir macam tu,teman bukan bergaya sangat,sejak rajin belajar agama  di masjid,teman ikut gaya2 mak cik2,Jubah atau baju biasa2 je...
Alasan ke dua:
Mungkin benar dia gila,teman akui..
Alasan ke tiga:
Nak jadikan teman sebagai sugar mami....
OMG!bodoh gila!ingat muka teman ni muka perempuan bermasalah ke?Setan kau budak!
Alasan ke empat:
Alasan ni juga boleh di guna pakai.Mula2 dia merengek,bila teman melayan mungkin cerita dah jadi lain.
Syaitan betul!Mujur teman tak melayan,mujur teman tak terfikir pun nak ada BF muda belia..
Mujur teman ada akal,mujur teman ada iman.

Berulang2 kali dia cuba call...Berulang ulang kali nombor dia timbul di skrin.
Ah!persetan kan?ini semua perkara2 yang lara...
Tapi....teman tak boleh biarkan...
kalau sebelum ni,dah di ingatkan...jangan cari saya,jangan call saya...
Hari ini teman tanya lagi...apa hal cari saya?
Dia kata dia rindu.....teman jawap kenapa rindu saya?awak dengan saya bukan bercinta?
Dia tulis...boleh call?
Teman jawap tak boleh!
Dia tulis lagi...2 minit je...
Teman jawap Tak boleh!tiada apa yang patut awak bualkan dengan saya
Dia tulis lagi...kite patut duduk semeja
Teman jawap Untuk apa?saya tiada kaitan dengan awak.

Lepas tu teman ada bertanya....awak bayangkan,kalau emak awak orang buat macam gini,awak marah tak?kalau jawapan awak marah!maknanya awak normal.Kalau jawapannya Tidak!awak sebenanya sakit.Awak perlu jumpa pakar sakit jiwa.Sebab pemikiran awak tak waras!
Dia tulis..maksudnya saya gila?
Dalam hati...memang kau gila,tonggong,bahlol,tolol dan semua perkataan sewaktu denganya.Apa yang kau buat ni menyusahkan orang je...

Sahabat kata maki kan aje!
Bukan tak nak maki,dia duduk di kejiranan yang sama.Teman takut dia dendam.Orang sekarang banyak yang gila dari siuman.
Teman selalu tinggal sendirian,bila anak2 sekolah,suami kerja.
Hati orang kite tak tahu...sebab tu selagi boleh sabar,teman sabarlah..Kalau tidak,mungkin teman buat report.
Setakat ni,syukur dia faham....
Sejak teman kata jangan cari saya,jangan call saya...saya tak suka.
Dia balas okay.......noted..
Nampak macam dia faham dan pasrah dalam hidup.Dan akhirnya  teman dapat akal,teman tipu dia ...
Teman kata......
Sebenarnya awak berchatting dengan orang lain.Saya tak tahu menahu.Ini semua kerja kawan saya....
Dia selalu main2 kan saya ,dia selalu kenakan saya...
Teman nasihat dia..lain kali,sebelum berchatting...pastikan awak berchatting dengan orang yang betul.
Dia mula gelabah,dia tulis...kalau betul kawan awak yang balas semua msg,dia dah kenakan awak,dia hantar 5 keping gambar pada saya....
Teman jawap selamba...kawan saya tu memang setan!dia selalu dengki kat saya...Tapi...saya tak kisah,semua gambar dalam phone saya ni berbaju,dah tidak ada sekeping pun yang tak berbaju.
NAMPAK?
Dia cuba nak menakutkan teman...
Walhal...teman tahu,tiada gambar yang yang di hantar.Kalau ada pun gambar teman pakai telekung masa gi umrah dulu..
Teman tulis kat gambar tu..
NAMPAK?saya HAJJAH!saya tak boleh buat yang bukan2.Saya tak boleh mencarut bagai!Sebenarnya teman nak tulis..saya HAJJAH!saya orang baik2,saya tak boleh  layan awak,berdosa besar!

Entahlah...budak2 zaman sekarang,tak faham lah!
Nak ngurat orang tua untuk apa?teman tak layak pun untuk di cintai.Teman cukup tua untuk itu.Suami seorang ni pun teman tak terlayan,inikan pula jagung muda...
Keh keh keh...
Sahabat kata...block je!
Teman dah block,dia bukan bodoh,dia beli sim baru...
Makanya teman kena berdepan,teman kena beritahu dia 10kali!bahawasanya.....saya tak suka,saya tak selesa,saya tak gembira awak hubungi saya dengan soalan2 cepu mas awak tu.
Sila berambus!(kalau dapat memang nak tulis macam tu,tapi sabar..............semuga semuanya akan kembali seperti biasa)
Semuga dia kembali kejalan yang benar...
Aduhai..........letih layan manusia laaa ni...


Comments

Popular posts from this blog

JERAGAT

SUMBANG MAHRAM 2

APA HUKUM GUNA MINYAK PENGASIH PADA SUAMI?