BILA KITE TAK SELESA LAGI DENGANNYA....

TAK SALAH RASANYA KITE BLOCK DIA!

Teman kenal dia dah lama,tapi tetap tak boleh mesra...
Antara sebabnya...dia suka cakap lepas,kadang2 memalukan kadang2 menjengkelkan.
Dalam pada tu,teman cuba bersikap baik,walau 10 kawan yang lain dah angkat kaki.
Teman pun tak le baik sangat,tapi...cuba juga jadi yang terbaik.

Hari demi hari,bulan demi bulan dan tahun demi tahun....
Dia tetap sama...
Cakap lepas,spontan menegur orang,temberang dan banyak lagi perangai negetif dia..
Sahabat kata i dah kata,u tak percaya....
Teman jawap bukan tak percaya tapi malas nak fikir...lantak dia lah!
Sahabat kata lagi..dah tu!sekarang dah faham ke?
Teman diam je....dalam hati,habis nak buat macam mana?tak kan le nak tarik rambut pulak?

Dia suka mengambil kesempatan,suka cakap belakang dan suka reka cerita.
Penat juga layan dia..
Antara kami dah berpesan,seandainya dia menyampai sesuatu,kalau rasa2 tak percaya....tanya!jangan diam2 percaya.Kata2 yang keluar dari mulut dia 10!satu pun tak boleh pakai.
Makanya hati2 lah kawan2....
Sebab dia,kite pulak bertarik rambut.

Dek cakap lepas,ramai kawan2 berkecil hati....
Cuma teman paling akhir terasa hati,tu pun sebab dah jemu melayannya.
Selalu....dia tak peduli kite,senyap kesana kemari...
Bila kite nampak nombor phone dia keluar kat skrin ,tu tandanya...dia minta kite bantu dia...
Adalah sesuatu yang dia nak kite buat...
Teman selalu kena angkat kucing kat petshop,bila tiba2 tuan kedai nak cuti.
Kak,boleh tolong saya ambil kucing?kedai tu nak tutup 4 hari...
Tolong lah kak...kesian kucing saya...
Puas teman kata...ambil boleh jaga rasa2 tak boleh...Kucing akak tak boleh jumpa nanti gaduh..
Selalu dia kata bolehlah kak,saya nak buat macam mana ni...saya kat KL,boleh lah kak..
Tolong lah...
Selalu juga teman beralah...
Dalam hati...susah cakap dengan orang tak faham bahasa.Kuat mendesak dan kuat mengarah!
Sakit kepala kite di buatnya..

Satu perangai dia yang teman tak suka,bila call kite....kita tak jawap atau kite tak call balik..
Dia akan kata kat kite macam2!perangai budak2 lah,dah tua buat cara dah tua la...bla,bla,bla....
Terfikir kat benak teman...dia ni nak kawan ke atau nak cari gaduh!
Orang tak angkat call mesti bersebab...
Tak dengar,lambat angkat atau masa tak sesuai nak melayan kawan2...
Seminit kemudian comfirm!dapat whatsApp berjela jela...
Soal kite macam polis pencen,kadang2 terasa bebal seminit.
Bila dah bebal seminit,apa lagi!tangan terus gi kat settings,pergi kat blocking dan........enter nama si polan.
Ambil kau!
Terus kena block,terus tak jumpa lagi,terus tak nyamah nak memekak kat telinga teman lagi...
Sayonara!
Bai baiiiii........


Comments

Popular posts from this blog

JERAGAT

SUMBANG MAHRAM 2

APA HUKUM GUNA MINYAK PENGASIH PADA SUAMI?