DECOUPAGE TEMAN MULA DI MINATI...

ANTARA SUKA DUKA DI SEBALIK BUATANNYA.

Raya tahun ni,teman rancak meniaga dalam diam....
walhal....teman dah maklumkan....bulan puasa teman nak cuti.Pelanggan tetap mahukan hasil2 tangan teman.
Order juga....Order juga...
Akhirnya....curi2 buat,sambil beribadat di bulan ramadhan,teman habiskan juga order yang ada....
Tak banyak tapi tetap menuntut masa yang ada.

kelmarin,ada seorang call nak teman buatkan 12 penutup balang kaca.
Boleh beri contoh gambar?
Teman pun hantarlah macam2 contoh,lebih daripada 50 corak.
Malangnya....satu pun dia tak kenan.
Dia hantar satu corak tersendiri yang berjaya menyentap jantung.
keh keh..keh...
Kenapa?
Corak tu tak ada langsung dalam simpanan sesiapaa pun melainkan teman lukis atau teman print sendiri guna laser printer.
Masalahnya....kat pekan kecil ni,nak cari laser printer bukan satu yang mudah!
Berpusing mencarinya...
satu kedai ke satu kedai....jawapannya..tak ada,kami tak ada printer tu.Dalam hati...rasa nak angkut sebiji je...
Nak printer ikut hati.Nak printer apa juga corak yang teman suka.
Malangnya......
Printer tu mahal!tak berbaloi setakat nak guna sendiri.

Masalah lain....teman di beri contoh gambar tapi tak tahu jenama pinggan..
Cari berhari2...akhirnya jumpa...
Country Rose jenama Corelle.
Corak tu simple je....dalam hati apa lah yang cantik sangat dengan corak ni?
cari punya cari....akhirnya..
Memang benar,walaupun simple corak ni sebenarnya cukup menarik jika di gunakan sebagai pinggan santapan keluarga.
Comel dan menarik.

Kepada suami....sila belikan saya 2 dozen,hati dah jatuh padanya...
Sempena ulangtahun perkahwinan ke 25thn kite bersama...
Minta pinggan je kot....
Boleh lah...
Boleh lah....

Comments

Popular posts from this blog

JERAGAT

PERSIAPAN SEKOLAH

MINYAK TURUN NAIK