AGENSI PERLANCONGAN MENIPU(Go TRUE)

BUAT KAD AHLI TAPI DUIT PAKAI SENDIRI.

Teman ada daftar kat satu agensi perlancongan berpusat di Langkawi.
Dengan duit RM698.00,teman menjadi ahli seumur hidup.
Macam biasa....dia akan susun atur perjalanan kite secara percuma,maksudnya tiada lagi kos tambahan untuk mereka.
Percuma hanya untuk perkhidmatan mereka.Lain2 tetap macam biasa.Mereka akan susun dengan harga paling cantik.

Setakat ni,teman pernah minta dia book hotel..D Palma....masa tu ternyata mereka buat kerja.
Kedua kali...teman minta dia buat kertas kerja perjalanan anak dara teman...
Malangnya tiada jawapan...mereka senyap terus.
Teman ada hantar pesanan ringkas,tapi tetap tiada jawapan.
Masa ni...hati dah rasa tak sedap.Sah!tipu!

Akhirnya teman lupa....
kad ke ahlian tu tak berfungsi langsung!
Rugi dan rasanya wajar kalau teman kata...
Aku tak HALAL kan!
Senang2 kutip duit orang .lepas tu.....cuci tangan.

Awal bulan ni,keluar satu status dari empunya agensi tu...
Katanya....mereka tak tahu apa2,lelaki dan perempuan tu dah mainkan dia...

Katanya.....
KALAU ADA NAMPAK BANNER @ BOOTH DI MANA2 YANG MASIH MENGUNAKAN NAMA GO TRUE TRAVEL,JANGAN AMBIL RESIKO UNTUK DAFTAR JADI MEMBERISHIP (KAMI TIDAK BERTANGGUNG JAWAP).KAUNTER GO TRUE TRAVEL CUMA BERURUSAN DI JETI KUALA KEDAH.(HANYA 1 KAUNTER SAHAJA).TAK PERLU MEMBERCARD?MEMBERSHIP UNTUK AMBIL PAKEJ.
NAMA PENYANGGAK TU..(TEMAN TAMBAH SIKIT)
MOHAMAD SAFUWAN ASRI(SUAMI KEPADA HERA) NO PHONE 01123456064/01776293623
KEDAI MEREKA:TESCO NILAI(TINGKAT BAWAH)
ALAMAT RUMAH:KG TERSUSUN BT 7 LEKIR SITIAWAN PERAK

Bederau masa baca status tu...
Sakit hati bukan kepalang.Awat le aku boleh terpedaya?
Bodoh gila!

Teman call empunya agensi...katanya...minta jasa baik supaya buat report atas nama mereka.Pasangan tu besar kepala!lepas dapat buat pungutan duit ahli,Mereka buka 7 kedai pakaian.
Mereka joli dan bermewah mewah dengan duit yang terkumpul.
Bila fikir balik....senangnya hidup!
Ambil duit orang dan lepas tangan.Bayangkan?
Dia ada buat 3 pakej...pertama RM998.00,kedua RM698.00 dan ketiga RM399.00
Lebih kurang begitulah..
Banyakkan duit dia?untungkan dia?kumpul2 lepas tu jadi kaya raya!
OMG!liciknya..
Setakat ni teman masih belum buat apa2,tak sempat nak pii balai polis.

Suami marah teman,percaya bulat2.Walhal...setakat nak melancong,boleh buat sendiri.
Teman hanya kata...hallloooo siapa yang isi form?siapa yang bayar?siapa yang keluarkan duit masa dia kata tak guna kad,SIAPA?

Nasi dah jadi bubur...
Menyesal dulu pendapatan menyesal kemudian tak berguna lagi...

Persoalannya:
Teman daftar 1/5.2015
kecuh 6 2017...
selama ni...mengapa Encik Rosli empunya agensi tak tahu apa2..
Apakah selepas pecah kongsi,baru masalah ni berbangkit?
Apakah selepas masing2 tak berpuashati,baru empunya agensi nak kongsi kejahatan manusia ini?
Tu yang bermain dalam benak otak teman sekarang.
Mengapa?
Baru sekarang?

*alangkah baiknya mereka ini,pulangkan duit2 orang yang di pungut dulu..
Bukan apa.takut mati tak sempat taubat,Orang pun tak halalkan...
Takut2 masuk neraka nanti....
OMG!Neraka tu bukan bilik ber aircond,bukan bilik wangi2....
Tapi satu ruang untuk panggang manusia jahat.
Tu je nak pesan....

Comments

Popular posts from this blog

JERAGAT

MINYAK TURUN NAIK

PERSIAPAN SEKOLAH