ISU THE STAR PAMER GAMBAR ORANG ISLAM SEDANG SOLAT

TARAWIH DI MASJID-DI KETEGORIKAN SEBAGAI PENGANAS

Akhbar ni dah keluarkan gambar muka depan orang islam sedang solat tarawih,malangnya gambar tu di letakkan bawah tajuk MALAYSIA TERRORIST LEADER.

PATUT KE?
The Star bukan akhbar luar negara,bukan akhbar setahun dua...
Tapi akhbar tempatan!
Sanggup dia jadikan tajuk macam tu kat hari pertama bulan ramadhan yang mulia ni.
The Star sepatutnya lebih peka,sebab dia bukan akhbar cikai!
Akhbar lama yang terbaik.Banyak isi kandungan The Star menarik2 semuanya.Nak cari kerja pun banyak kat The Star.Pendek kata orang islam antara pembaca utamanya.
Jadi...
Kenapa dia keluarkan tajuk macam tu?
Tak sengaja atau sengaja...itu bukan masalah lagi..
Yang penting...
Mengapa?
Sepatutnya....di awal2 bulan ramadhan,The Star keluarkan lah tajuk2 lebih baik dari ini...sebagai menghormati sesama kite.
Kite bukan duduk di sini hanya setahun dua lagi...tapi...berketurunan lamanya lagi.
Anak2 cucu cicit perlu di tanamkan semangat setia kawan,semangat perkauman yang baik.
kalau begini caranya...
Jangan terkejut jika jiran tetangga tak harmoni lagi.Jangan ikutkan sangat cara politik murahan.Matanglah sikit...
Jangan korbankan kebahagian yang ada hanya kerana sedikit kesenangan dunia.
kesenangan tu tak lama....
Dia akan hilang sebaik kite mati,yang tinggal hanya nama dan masalah..
Tapi bukan kebahagian hakiki.

Comments

Popular posts from this blog

JERAGAT

MINYAK TURUN NAIK

PERSIAPAN SEKOLAH