DSM 360

PRODUK LAAAA NI..TERBARU TERKINI DAN DI KATAKAN TERBAIK!

Teman tanya kawan...
Eh!muka dia tu dulu hitam kan?kenapa sekarang dah putih?
Kawan tu jawap...DSM 360..
Teman tanya balik..apa tu?360  edit muka kat phone tu ke?
Kawan tu jawap taklah kak....360 tu buat apa!yang ni DSM 360...bagus kak!nak cuba?boleh hilangkan jeragat,garis2 halus,kedut dan segala macam masalah kulit yang lain.
Tergoda juga..
Dalam hati...kalau benar2 berkesan,tak le sia2 teman membelinya.
Kawan tu tanya lagi...minat tak?saya nak order sekali dengan saya punya.
Teman berkira2 juga,salah satu sebab ialah...kulit teman cukup sensitif.Tak boleh salah sikit..melata kulit merah kering bersisik timbul.Kesan lain...gatal nak mampus!
Opss!sorry...

Nak cuba tak?tanya kawan tu lagi...
Teman tanya balik,bagus sangat ke?
Dia jawap bagus kak....Jangan takut saya pun pakai.
Teman tanya lagi...kalau alah kat kulit akak,macam mana?
Kawan tu kata...tak lah,saya pun kulit sensitif,okay je...
Teman berconggak2 juga nak beli...Kawan tu kata lagi,sekarang orang pakai jenama ni kak.Jenama ni bagus!
Teman suruh dia order...
Pencuci dia dalam bentuk sabun.Krim malam krim siang,serum dan lagi satu tu pun fungsi dia untuk cantikkan kulit muka.
Teman jawap...orderlah!
Perbualan terhenti sampai situ..

Petang...hati tak berapa seronok,satu...teman tak tahu pasal jenama ni,dua....teman sebenarnya ada jenama sendiri yang teman serasi,dah bertahun teman guna walaupun tak secantik bintang filem...tapi boleh lah....
Tiga...teman sebenarnya tak minat produk pemutihan...sebab teman dah putih!nak apa lagi?

Teman call kawan tu...opps!jangan order lagi,akak ada lagi pencuci muka lah!
Nak tahu apa dia jawap?
Laa...akak ni saya dah orderlah!
DAMMMMMM!
Matilah aku...
Kenapalah cepat sangat kau order setannnn?aku baru je cakap....ish!

Esok barang dah sampai..
Kali pertama dia tunjuk,hati teman benar2 punah.Teman benar2 sesal di atas perbuatan.Teman cakap terang2...
Teman benar2 tak minat..
Satu....pembungkusan yang tak comel.
Teman tanya..kenapa kotak tu macam Lego je.
Kawan tu kata...okay lah tu!Lego apanya?
Dua...sebaik dia buka kotak...teman nampak sabun bulat,dia kata akak potong empat.HUH!benar2 tak menarik hati.
Sebaik dia bukak krim siang....kaler oren!teringat bungkusan produk kecantikan jual kilo.
HUH!benar2 menakutkan.
Sebaik buka krim malam....
oakylah...kaler putih.
Dia buka kotak serum...ada deretan botol2 kecil.Akak buka satu botol,pakai satu muka dan lebihan kat bahagian bermasalah.Satu botol boleh tahan seminggu.
Teman benar2 tak minat...
Sumpah!tak minat.Katalah apa pun...
Hati ni tak minat langsung.


Teman bawa balik,teman buka internet dan layari mengenainya.
DSM 360 tapi pembungkusan lain2..
Tak tahu mana satu yang ori.
Teman tanya kawan tu...kenapa harga lain2?dia jawap..ada yang palsu.
NAMPAK?
Sekarang mana satu yang ori?dia punya ke atau orang tu punya?
Kesudahannya...
Simpan dalam kotak...Mati hidup balik tak akan teman guna.Rasa sangsi bersarang di hati.

Teman bukan nak menidakkan produk tempatan,tapi...teman banyak sumber,produk2 ni dari sumber yang sama...di packing ikut rasa sendiri.Teman pun boleh keluarkan produk sendiri jika mahu.Ralatnya...produk ini mahal2 belaka,sebab tu tokey2nya boleh jadi kaya raya!
satu krim kecil cenonet..harganya puluh2 ringgit.Sepuluh kali sapu dah habis...beli lagi..beli lagi....
Akhirnya....kite papa mereka berharta.
Akhirnya....kulit muka kite tak seberapa,mereka makin bergaya...

Keputusan...
Teman tetap dengan jenama lama...Biarlah lambat salahkan selamat.
Pemutihan yang pantas,nampak tak berapa sihat.
Pemutihan yang tiba2 sebenarnya boleh beri sakit di kemudian hari...
Percayalah...
ALLAH dah jadikan kite putih,hitam cekelat...
Terimalah seadanya...
Tak gitu?





Comments

Unknown said…
Akak..blh x nk tau kish jergt akak tu cmne...hilg x gne y frmasi tu? Need to know...hmmm....sy pn muda lg..tp ad jergt..sy sera..
hilang...kalau dulu suami pun panggil akak si tompok,sekarang tak lagi..
cubalah...
garden of eden(satin white)
lagi satu,pergilah pakar kulit,Dr ada cara untuk kite.Tu lagi selamat.

Popular posts from this blog

JERAGAT

PERSIAPAN SEKOLAH

MISTIK