ADA ADA AJE!

CUAI!

Dulu2....
Ibu!phone hilang...lemah suaranya
Sebagai ibu,hati pasti tak tenteram.
Nak marah pun tak guna....
Ish!

Dulu2..
Panik sat!
Tak tahu nak kata apa...
Hati bimbang bukan main!
Almaklum lah...anak dara ..

Hilang kat mana?
Orang seluk beg...
Apa nak di kata..
Tak de rezeki...

Phone idamannya masa tu...
IPhone 4!
Gaya tak mahu kalah!
Sebagai ibubapa...pasti tak mahu menghampakan hati anak2..
Beli baru sebagai ganti...
Jaga elok2!jangan CUAI!

Sejak pukul 6 pagi..
Aku call bertalu2 namun line tu busy selalu..
Tak pernah terjadi begitu.
Apalah masalahnya...
hati tertanya tanya...

Tanya si adik...
Ada call kakak?
tak ada.....
Tanya suami...
Ada call anak?
tak ada....kenapa?
Saya call tak dapat2!
Sibuk kot....
Ok...mungkin dia sibuk sementelah nak exam pukul 2 nanti...
Mungkin....

Tengahari,lepas zuhur...
Ibu!kakak nak exam,pukul 2 nanti...ibu doakan ya...sayup suaranya
Ok!tapi...Nombor siapa ni?
Nombor kawan....
kenapa guna phone kawan?
tefon hilangggggg.......
APA?
tefon hilang,semalam....
Kat mana?
MCD...
Ibu jangan bagitahu ayah dulu tau,nanti kakak uruskan sendiri....
kenapa?nanti orang tu guna line atau entah2 apa nanti..
Tunggulah lepas kakak jawap paper..

Dalam hati,ada2 aje!
CUAI lagi....
CUAI yang keterlaluan!
Ish!Nak marah dah tak termarah!suara pun dah tak terkeluar dari kerongkong!
Ish!macam2!

Sebagai ibu,pasti bimbang..
Sebagai ibu,pasti kecewa dek sikap CUAI nya tu...
Macam mana lah nak faham..
2x IPhone hilang...bukan nya murah!
ish!grrrrr....

Mungkin tak ada IPhone lagi...
Sebagai ganti ibuayah hanya mampu belikan phone 3310 je....kalau hilang boleh beli lagi!
Cukup le 2x hilangkan phone...
Ibuayah dah tak mampu...
Selagi sikap CUAI tu masih menebal...
Terimalah seadanya...



*Pssttt!!
kakak!nanti bila dah kerja...
beli sendiri ya...nak IPhone 10 pun boleh!
Mungkin bila guna duit sendiri,sikap CUAI terhakis dari badan...




Popular posts from this blog

JERAGAT

PERSIAPAN SEKOLAH

MINYAK TURUN NAIK